Ligging
De stacaravans staan aan de rand van Camping Municipal "La Falaise" *** in Equihen-Plage, een plaatsje aan de Côte Opal op slechts 372km vanaf Utrecht. De caravans staan op het mooiste plekje van de camping en kijken uit over de duinen en hebben uitzicht op het strand. Het strand is slechts 250 meter lopen vanaf de caravans. Strandzeilers, para-sailers, hang-gliders, surfers, zeekanoërs, vliegers, zwemmers, vissers, wandelaars, iedereen komt aan zijn trekken in deze heerlijke omgeving. Het plaatsje Equihen-Plage ligt direct aan de ingang van de camping. Winkels en restaurants bevinden zich op nog geen 500 meter afstand. Ook in het voor- en najaar is het heerlijk om eens lekker uit te waaien op het strand of om een dagtrip naar Engeland te maken met de ferry vanuit Boulogne sur Mer en/of Calais.
Op de camping is een speeltuin voor de kinderen aanwezig. Klik hier voor meer informatie over de camping.
Meer informatie over het plaatsje Equihen-Plage, kunt u hier vinden.
 
Interieur
De stacaravans beschikken over een royale zithoek, eethoek, volledig ingerichte keuken met koffiezetapparaat en 4-pits gascomfort, badkamer met wasbak, douche en toilet, twee slaapkamers en een terras met tuinmeubilair. Eén slaapkamer heeft een 2 persoonsbed en de andere slaapkamer heeft 2 enkele bedden.
Elke caravan beschikt over een parkeerplaats voor 1 auto.
 
Bijzonderheden
Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Bedlinnen en handlinnen dienen zelf meegebracht te worden.
De mogelijkheid om een klein tentje bij te plaatsen is aanwezig.
Toeristenbelasting en electra (€ 5,40 per dag) ter plaatse afrekenen.
De stacaravans dienen door uzelf schoongemaakt te worden achtergelaten.
Bij reservering is de helft van het totaalbedraag en een borg van € 75,-- verschuldigd.
 
Huurprijs (24 maart 2016 - 16 november 2016) per week per caravan
meivakantie (30-4-2016 t/m 7-5-2016)   € 380,--
zomervakantie (9-7-2016 t/m 03-9-2016)   € 565,--
herfstvakantie (15-10-2016 t/m 29-10-2016)   € 380,--
 
 
De omgeving van Equihen-Plage en de Côte Opal
De Opaalkust heet zo vanwege de kleur van de zee en was en is populair bij schilders vanwege het mooie licht.

Belangrijkste attractie is natuurlijk het schier oneindige zandstrand. In de zomer is het strand bewaakt. Bij eb kunt u over het strand naar het volgende plaatsje lopen (Hardelot, met een zeer fraai kasteel met het spiegelmeer) of u pakt het pad door de prachtige duinen. In Hardelot zijn diverse restaurantjes te vinden. De andere kant op, naar het noorden kunt u wellicht samen met de plaatselijke bevolking tussen de rotsen naar mosselen zoeken (of u koopt ze gewoon vers in het dorp bij diezelfde plaatselijke bevolking!). Verderop kunt u via een lange trap naar boven en kunt u het pad volgen boven over de kliffen, dat eindigt bij een fort aan de rand van Boulogne.

Achter het strand ligt een fraai duinlandschap, waar u mooie wandelingen kunt maken, er zijn enkele fraaie routes aangelegd. Hoe langer u kijkt, hoe meer grote bunkers u zult ontdekken, overal verscholen in de duinen.

Het strand en de duinen en kliffen zijn ook een paradijs voor parapenters, die u op een mooie dag in groten getale boven uw hoofd ziet cirkelen. Wellicht kunt u zich eens wagen aan een snelle rit in een zeilwagen over het strand; vlakbij de camping is een school. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan de fiets meenemen. Er is genoeg te zien en er zijn her en der zelfs uitstekende fietspaden. Paardrijden behoort ook nog tot de mogelijkheden, o.a. bij Wimereux (fraaie rondrit door het oude badplaatsje en boven over de kliffen!). Ook de liefhebbers van golf kunnen in de buurt terecht.

Heeft u genoeg natuur gezien, dan bent u met de auto in een wip in Boulogne. Met de fiets zou ook kunnen én er is een frequente busverbinding. In Boulogne is genoeg parkeerruimte, bijv. aan de voet van de ommuurde binnenstad. Vanaf de parkeerplaats loopt u zo door de poort de oude stad in. Bezoek de kathedraal met zijn indrukwekkende koepel, het stoere kasteel en maak een wandeling over de oude stadsmuren. Voor wie dat te vermoeiend vindt, is er altijd nog het toeristentreintje. Na afloop kunt u wat drinken op een terrasje of eten in één van de restaurantjes. De andere kant op loopt u de vele winkelstraten in, met sfeervolle oude panden. Bent u die voorbij, dan komt u bij de vissershaven, de grootste van Frankrijk naar het schijnt. Bij de haven zijn vele visstalletjes, waar de vis aan de ene kant uit de boot getakeld wordt en aan de andere kant wordt verkocht. Verser heeft u hem beslist nooit gekocht! Nog een stukje verder treft u Nausicaä aan, het groootste zee-aquarium van Frankrijk. Altijd een goede bestemming als het eens wat minder weer is, er is ook een zwembad bij. U kunt ook hier parkeren en zo de stad inlopen, want zoals u ziet is alles op loopafstand!

Gaat u vanaf Nausicaä iets naar het noorden, dan komt u in het chique oude badplaatsje Wimereux, vlakbij en een bezoek zeker waard.

Zuidwaarts komt u al snel in de badplaats van Parijs, Le Touquet-Paris-Plage, alwaar ook een groot zwemparadijs is.
 
Iets verder weg
Ook iets verder weg is genoeg te zien en te doen. Bijvoorbeeld de bossen en moerassen ten oosten (La Capelle-lez-Boulogne) en ten zuiden (Neufchatel-Hardelot) van Boulogne. Ga eens naar Cap-Gris-Nez en Cap-Blanc-Nez, de krijtrotsen die 130 m. boven de zeespiegel uitsteken en waar Het Kanaal op zijn smalst is, en rij terug langs de kust, door een fraai duingebied en door leuke kustplaatsjes als Wissant, Ambleteuse en Wimereux.

Het schilderachtige vissersstadje Etaples heeft twee keer per week een grote markt voor het stadhuis en een museum over de visserij dat gevestigd is in een 19e-eeuwse vishal. Het achterland bij dit plaatsje is mooi en gevarieerd en wordt niet voor niets "de tuinen van Frankrijk" genoemd. Vlakbij ligt het chique Le Touquet-Paris Plage.

Het deltagebied van de Somme is ook een bezoekje waard. De kans is groot dat u er zeehonden aantreft.

Een hele mooie stadswandeling kunt u maken in Arras, de hoofdstad van Pas-de-Calais. Rond de Grand-Place staan ruim 150 huizen met prachtige gevels. Het plein is maar liefst 17.000 m2 groot en uniek in Europa. De Place-des-Héros is kleiner, maar niet minder indrukwekkend.

Het gebied van de 7 Valleés is een voor velen onbekend gebied, maar daarom niet minder mooi. Breng meteen een bezoek aan Montreuil, het "Carcasonne van het noorden".

Historie is er ook genoeg, o.a. herinneringen aan zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog. Bijv. de basis waarvandaan de Duitsers Engeland met V1-raketten bestookten. Er is nu een museum in gevestigd met een ondergronds gangenstelsel van 7 km.. Je kunt er alles te weten komen over deze in 1943 gebouwde raketbasis en raketten in het algemeen.